Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN
Klimaatjagers

Bernice Notenboom gaat op klimaatexpeditie en ziet kantelende ecosystemen van dichtbij. Voor deze zesdelige televisieserie Klimaatjagers reist zij naar zes punten op aarde, waar veranderingen van het klimaat hele ecosystemen diepgaand beïnvloeden. Zijn die processen nog omkeerbaar? En zo niet, wat staat ons dan te wachten? Kijk hier alle zes de afleveringen terug!

Alaska - Ontdooiende permafrost

Bernice Notenboom reist naar de meest extreme plekken ter wereld, waar wetenschappers kijken naar veranderingen van het klimaat. Ze begint in Alaska, waar bevroren grond ontdooit en broeikasgas massaal omhoog komt.

Oceanië - Koralen en de veranderende oceanen

Al duikend ontmoet Bernice een verzuurd koraalrif en maakt ze met de bewoners van Tuvalu mee hoe een stijgende zeespiegel het eiland in zijn greep heeft.

Amazone - Klimaat in de jungle

In deze aflevering is van dichtbij te zien hoe klimaatverandering het Amazone regenwoud bedreigt.

Groenland - Rap smeltend ijs

Op Groenland blijft er steeds minder ijs over. Bernice zoekt naar wetenschappelijke verklaringen en voorspellingen voor de staat van de natuur in het gebied.

Afrika - Het droge continent

In gesprek met mensen die de gevolgen van klimaatverandering dagelijks merken, ontdekt Bernice wat verwoestijning met een kwetsbaar continent kan doen.

India - De bruine wolk

In een dichtbevolkt land met hoog gebergte aan de grens met Nepal ontdekt Bernice hoe een dikke atmosferische stoflaag het klimaat verandert.

Ontdek meer in de special