Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN
iphone; diodiversiteit;

Stel: je loopt in de bossen en komt een insect tegen dat je nog niet eerder hebt gezien. Je wilt graag weten wat het is. Met de app ObsIdentify wordt het nog gemakkelijker om dieren te herkennen. Tegelijkertijd kun je bijdragen aan het in kaart brengen van de biodiversiteit in Nederland. De Kennis van Nu testte de app uit.

Met de app kun je foto’s maken of importeren vanaf de telefoon. De app herkent dan automatisch een lijst met mogelijke resultaten. Met het aanklikken van een van de resultaten kun je informatie opvragen van bijvoorbeeld waarneming.nl of Wikipedia. Zodra je zeker bent dat je het juiste resultaat hebt, kun je de foto opslaan in de observatielijst van waarneming.nl. Met de app is het nu alleen nog mogelijk om dag- en nachtvlinders, lieveheersbeestjes, libellen en wantsen te herkennen. Het is bedoeling dat er in de toekomst meer dieren en planten met de app kunnen worden herkend.

Kennisbank van flora en fauna

De app is een initiatief van de stichting Observation International, die informatie over de mondiale biodiversiteit verzamelt en deelt. Hun ambitie is om over het beste, handigste en mooiste systeem te beschikken om waarnemingen te verzamelen. Ze willen als kennisbank dienen van verschillende soorten en soortgroepen van flora en fauna. De app zorgt ervoor dat ze een stapje dichter bij hun doel komen, omdat het gebruikers gemakkelijker maakt iets toe te voegen aan de kennisbank.

ObsIdentify is gratis te downloaden in de Google Play Store.

Ontdek meer in de special