Penisgrootte doet er toe. Uit dit onderzoek blijkt dat vrouwen mannen met een grotere penis echt aantrekkelijker vinden. Dit verband is overigens niet lineair. Vanaf een lengte van 7,6 cm neemt de aantrekkingskracht minder snel toe. Maar de aantrekkelijkste penis in dit onderzoek is de grootste (13 cm) terwijl de kleinste het minst aantrekkelijk werd gevonden (5 cm). Daarnaast onderstreept het onderzoek vooral dingen die we al wisten. Mannen met brede schouders en lange mannen liggen goed in de markt. De vrouwen vonden mannen met een vrouwelijk figuur (smalle schouders en brede heupen) juist hoogst onaantrekkelijk.

Fors geschapen zijn is vooral aantrekkelijk van lange mannen. Een penis met dezelfde lengte lijkt bij een lange man kleiner dan bij een korte man. Daarnaast kan het zo zijn dat een grote penis de onaantrekkelijkheid van kleine mannen niet compenseert. Datzelfde geldt voor mannen met smalle schouders het brede heupen. Een vrouwelijk figuur wordt niet aantrekkelijker door een grote penis.

Het onderzoek laat verder zien dat de voorkeur van een vrouw ook van haar eigen eigenschappen afhangt. Waar het lengte betreft, vallen vrouwen op mannen die niet veel groter of kleiner zijn dan zij zelf. Vrouwen die zelf langer zijn, vallen op langere mannen. Ook bleken de relatief zwaardere proefpersonen een sterkere voorkeur voor grote penissen te hebben.

Tenzij je elkaar leert kennen op het naaktstrand of de sauna, is het formaat van de penis vandaag de dag geen criterium waarop vrouwen afgaan bij hun partnerkeuze. Schouder/heup-verhouding en lichaamslengte zie je wel door de kleren heen. Waarom vrouwen dan toch op grote penissen vallen? De wetenschappers noemen een culturele voorkeur, maar ook seksuele ervaringen. Grotere pennissen zouden meer seksueel genot opleveren. Maar jonge, seksueel onervaren vrouwen hadden een even grote voorkeur voor groter als hun oudere geslachtsgenoten. Hoe dan ook, zo concluderen de wetenschappers, danken wij het formaat van onze penis aan de voorkeur van vrouwen.

Is dit onderzoek slecht nieuws voor kleine mannen met een idem penis en een vrouwelijk figuur? In een wereld waarin vrouwen hun seksuele partners selecteren uit een reeks geprojecteerde mannen wel. Daarbuiten zijn er allerlei mogelijkheden om te compenseren.