Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN
That dragon, cancer

Tech en Co praat je bij over de laatste tech en gadgets. Vandaag: een game die je niet kunt winnen, een nieuwe braillelezer en het einde van IE 8, 9 en 10.

Op 12 januari kwam de videogame That dragon, Cancer uit. Een uniek spel, en niet alleen omdat je het onmogelijk kunt winnen. Het is gemaakt door Ryan Green, een game-ontwikkelaar, ter nagedachtenis van zijn kleine zoontje Joel. Toen Joel net één jaar was geworden, werd hij ziek en kregen zijn ouders te horen dat hij een ernstige vorm van kanker had. 

Tijdens een vreselijke nacht met zijn zoontje in het ziekenhuis kwam Green op het idee om de ervaringen van hem en zijn vrouw Amy met hun zieke kind vast te leggen in een videogame. Amy zag aanvankelijk niets in het idee, maar werkte uiteindelijk toch mee. 

Daar waar je anders een spel uitspeelt door een resultaat te bereiken, kan dat hier niet. Kleine Joel heeft kanker en blijft ziek. Wat je ook doet, je bent machteloos. 

Ryan presenteerde zijn idee voor dit poëtische spel op een game ontwikkelaarsbeurs in San Francisco tussen presentaties van games van een totaal andere orde, zoals Assassins Creed 3, Call of Duty 4, en de nieuwste versie van de virtual reality-bril Oculus Rift. Onverwacht trok hij de aandacht van ontwikkelaars die op zoek waren naar iets totaal anders om een spel te spelen, namelijk het vertellen van een verhaal in een game. Ryan kreeg zo de financiering voor de ontwikkeling van het spel rond.

Luister ook naar een aflevering van Radiolab over That Dragon, Cancer

Gerda Bosman vertelde in het radio1-programma Nieuws en Co over That Dragon, Cancer – en over een nieuwe braillelezer en het einde van Internet Explorer 8, 9 en 10:

Tech en co: that dragon cancer en tablet voor blinden

Tech en co: that dragon cancer en tablet voor blinden