Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN
Backstage bij het Mauritshuis tijdens het Weekend van de Wetenschap

Tips van de redactie uit het ruime aanbod activiteiten tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Tijdens het jaarlijkse Weekend van de Wetenschap op 3 en 4 oktober krijg je de kans ‘backstage’ te gaan bij bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks-)instellingen en musea. We tippen alvast vier bijzondere plekken waar normaal gesproken niet snel binnen kunt kijken.

Het InnoSportLab, waar topzwemmers, zwemcoaches en wetenschappers innovatieve trainingsmethoden testen en perfectioneren

Heb jij altijd al willen weten hoe Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk hun start en keerpunt verbeteren? Op zaterdag 3 oktober geven wetenschappers rondleidingen door het InnoSportLab De Tongelreep in Eindhoven en demonstreren de systemen en techniek.

Zelf een bypass maken in het Brain Technology Institute

Tijdens het Weekend van de Wetenschap kun je in het laboratorium van het Brain Technology Institute in Utrecht zien hoe onderzoek verricht wordt naar nieuwe neurochirurgische technologieën ten behoeve van patiënten met zeldzame vaataandoeningen in de hersenen. Op 2 en 3 oktober krijg je de kans zélf te proberen om een bypass te maken in een trainingsapparaat en kun vragen stellen aan onderzoekers en neurochirurgen.

Rondleiding door de depots van een erfgoed-archief

Bij Rijckheyt worden de historische bronnen uit de regio Heerlen bewaard en beheerd. Van eeuwenoude perkamenten charters tot oude ansichtkaarten en vuistdikke registers. Normaal zijn de depots waar al deze historische schatten worden bewaard, zorgvuldig afgesloten; dit weekend echter niet. Er zullen rondleiding gehouden worden in de depots waarbij je alles te weten komt over het bewaren en beheren van deze oudste bronnen uit deze regio.

Het restauratielab van het Mauritshuis

Speciaal voor het Weekend van de Wetenschap is het restauratielab van het Mauritshuis geopend. Ook zijn er minicolleges over de restauratie van Saul en David, een rondleiding omtrent Pellegrini en een familiecollege over het schilderen van glas