Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN
Nemo_SC_RGBkopie

Vertel mij van welke muziek je houdt en ik zeg je wie je bent. Iedereen heeft wel een beeld van de persoonlijkheid die hoort bij de typische hardrocker, de diepzinnige jazzliefhebber of de doorsnee Top 40-luisteraar. Wat je misschien niet wist, is dat hier ook wetenschappelijk onderzoek naar gedaan is.

Science Center NEMO ontwikkelde voor hun tentoonstelling Teen Facts een test die aangeeft welke persoonlijkheid past bij een bepaalde muzieksmaak. Speciaal voor de december-muziekmaand en de Top 2000 bewerkte Wetenschap24 deze test met muziek uit de Top2000-lijst. 

DE TEST IS NIET MEER BESCHIKBAAR > wil je toch weten welk karakter bij jou muzieksmaak hoort? Ga naar Science Center NEMO.

De test is gebaseerd op onderzoek van Jason Rentfrow. NEMO ontwierp de test in samenwerking met de Nederlandse professor Tom ter Bogt en dr. Marc Delsing. Ter Bogt en Delsing deden onderzoek naar de karaktereigenschappen in relatie tot muzieksmaak. In het artikel Je bent je muziek kun je meer lezen over de wetenschappelijke achtergrond van de test.