Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN

Vorige week verscheen een rapport van de KNAW over biomassa. De conclusie van dit rapport was dat biobrandstoffen ongeschikt zijn voor de overgang naar een duurzame energievoorziening.

Dit rapport verdraait de werkelijkheid, zegt Andre Faaij, directeur van de Energy Academy, een onderzoeksinstituut in Groningen. Hij is vandaag bij ons te gast. Ook bij ons te gast is een van de auteurs van het rapport, hoogleraar landbouwkunde aan de Wageningen Universiteit en KNAW-lid Rudy Rabbinge.

Wetenschapsnieuws: Kosmische inflatietheorie

Natuurkundige Alan Guth bedacht in 1979 de theorie van komische inflatie en gaf vandaag een lezing in Veldhoven. Hoe kijkt Guth aan tegen het in duigen vallen van metingen die in eerste instantie een spectaculaire bevestiging leken te geven van kosmische inflatie? Gelooft hij nog steeds in zijn theorie? Gelooft hij ook nog steeds in het bestaan van meerdere universa naast elkaar? Wetenschapsjournalist Bennie Mols interviewde hem. 

Actueel: Filmsucces af te lezen aan verwijzingen

Het Amerikaanse wetenschappelijke tijdschrift Proceedings of The National Academy of Sciences publiceerde een onderzoek waar dit uit blijkt: Hoe vaker naar een film verwezen wordt, hoe invloedrijker deze wordt gevonden. Klopt dat? We spreken met journalist bij de Leeuwarder Courant en filmkenner Asing Walthaus.