Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN
Live napraatsessie

Ons brein krijgt dagelijks een heleboel prikkels om te verwerken. Vaak worden wij afgeleid door appjes, social media, mails en andere digitale informatie. We gaan kijken naar het afgeleide brein. Na de tv-uitzending van De Kennis van Nu op NPO 2 praten we live verder met een aantal experts op Radio 5 en beantwoorden we al je vragen.

Hoe gaan kinderen om met alle prikkels die zij krijgen? en kan je leren je beter te focussen? We praten erover met Jusitine Pardoen, gespecialiseerd in media opvoeding. Daarnaast spreken we met Niels Taatgen over wat er nou precies gebeurt in onze hersenen als we multitasken. Roshan Cools en Mirjam Bloemendaal doen beiden onderzoek in Cognitieve Neuropsychiatrie. We bespreken met hen in de uitzending het gebruik van Ritalin in geval van ADHD en als breindoping. En zal ons brein er in de toekomst anders uit gaan zien door alle prikkels? 

Direct na de TV-uitzending praten we verder vanaf 19.50 in onze radiostudio. Bekijk het gesprek live via onze videostream. Heb je een vraag voor één van onze tafelgasten? Stel ze ons via twitter #DKVN of mail ze naar dekennisvannu@ntr.nl!

De Kennis van Nu, 25 februari 2015 om 19.20 op NPO 2 en vanaf 19.50 verder te bekijken via de videostream op de site.