Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN
Religie & homoseksualiteit

Nederland is trots op zijn tolerantie van seksuele diversiteit, en wie daar anders over denkt is een achterlijke haatbaard.

In de discussie over de weigerambtenaar leken religieus en seculier Nederland tegenover elkaar te staan. Nederland is trots op zijn tolerantie van seksuele diversiteit, en wie daar anders over denkt is een achterlijke haatbaard. Daarmee hebben religieuze en seksuele minderheden stuivertje gewisseld, zegt Ruard Ganzevoort: vroeger werd seksuele diversiteit niet geaccepteerd in het openbare leven, nu zijn afwijkende religieuze standpunten not done. Wat zeggen discussies als deze over religie in Nederland? En over ons zelfbeeld?

Ruard Ganzevoort
is hoogleraar praktische theorie aan de VU, eerste kamerlid van GroenLinks, en werd zelf ooit ontslagen als predikant vanwege zijn openlijke homoseksuele relatie.

Actueel


Een aminozuurketen moet om een volwaardig eiwit te worden een soort Rubik's kubus op nanoschaal oplossen. Dat gaat niet in willekeurige bewegingen, maar gebeurt met hulp van actieve andere eiwitten, zo concluderen onderzoekers van FOM-instituut AMOLF in Nature. Aan de telefoon hebben we leider van de onderzoeksgroep, Sander Tans.

De kettingvraag


Waarom hebben cactussen allemaal stekels en planten in onze contreien niet? Behalve de roos - maar die is misschien niet inheems? Aan de telefoon: Hans de Kroon, hoogleraar ecologie aan de RadboudUniversiteit.