Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN
De Kennis van Nu is er vanaf 22 september weer. Iedere donderdagavond te zien om 19.20 op NPO 2.

 • Wat kun je verwachten in het nieuwe seizoen?

  Ratten
  In de eerste uitzending besteedt De Kennis van Nu aandacht aan de rat die bezig lijkt aan een opmars in Nederland. Het aantal meldingen van rattenoverlast in Nederlandse gemeenten is nog nooit zo hoog geweest. Bovendien is de ziekte van Weil terug van weggeweest. Dit is een ernstige infectieziekte overgebracht door de bruine rat. Diederik Jekel en Elisabeth van Nimwegen laten de gevolgen zien van de opmars van de rat en ervaren dat de bestrijding van het dier ingewikkeld is. Een aanzienlijk deel van de ratten is namelijk resistent geworden tegen rattengif. Wetenschappers zoeken nieuwe manieren om de rat te bestrijden.

  Gletsjers
  De Kennis van Nu kijkt een jaar na het klimaatakkoord van Parijs naar de slachtoffers van klimaatverandering, de smeltende gletsjers en de enorme gevolgen voor mensen van het smelten van deze ijsmassa’s. Elisabeth ging in Oostenrijk mee met vrijwilligers die gletsjermetingen doen.

  Rubber 
  Of er een goede vervanger van natuurlijk rubber is, onderzoekt Diederik in een andere aflevering. De vervanger kan zelfs gebruikt worden voor de autobanden-industrie.

  En nog veel meer! 
  Meer uiteenlopende onderwerpen tot en met 15 december 2016.

  De Kennis van Nu is er vanaf 22 september weer.
  Iedere donderdagavond te zien om 19.20 op NPO 2.